Does post-natal bleeding (Nifas) stop before forty days after childbirth?
Praise be to Allah, and peace and blessings be upon our Master, the Messenger of Allah.
Yes, post-natal bleeding (Nifas) can cease before the completion of forty days. If the bleeding stops completely and its return is not expected, the woman has attained ritual purity (Taharah), even if forty days have not yet passed. And Allah the Exalted knows best.
Where should a woman who is led by her husband in prayer stand?
All perfect praise be to Allah The Lord of The Worlds It is from Sunnah (Prophetic tradition) that she stands behind him. And Allah Knows Best.
What is the ruling of Islamic Law on the "wheel of fortune"?
All praise is due to Allah, and peace and blessings be upon our master, the Messenger of Allah ﷺ.
If entry into the contest is free of charge, meaning it is not paid for, and a company offers it to a customer so that he may enter a prize draw, then there is no objection or sin in it. In that case, it is considered a gift from the merchant. This is what appears in Iftaa Board Resolution No.
3/2010. And Allah, the Exalted, knows best.
I read the Qudsī ḥadīth: "Whoever breaks his wuḍūʾ and does not perform ablution has shown me harshness; whoever performs ablution and does not pray has shown me harshness; whoever prays and does not supplicate to Me has shown me harshness; and whoever supplicates to Me and I do not answer him, then I have been harsh to him, and I am not a harsh Lord." What is the authenticity of this ḥadīth?
All praise is due to Allah, and peace and blessings be upon our master, the Messenger of Allah.
This ḥadīth was mentioned by al-Ṣaghānī (may Allah have mercy on him) in al-Mawḍūʿāt (p. 43), where he said: “Among them is their saying: ‘Whoever breaks his wuḍūʾ and does not perform ablution has shown me harshness; whoever performs ablution and does not pray has shown me harshness; (whoever prays and does not supplicate to Me has shown me harshness); and whoever supplicates to Me and I do not answer him, then I have been harsh to him, and I am not a harsh Lord.’”
Al-ʿAjlūnī (may Allah have mercy on him) cited what al-Ṣaghānī said in Kashf al-Khafāʾ (Vol.2/p.264). And Allah Almighty knows best.