Is it permissible for household members to pool money for the Udhiyah and gift it to one of them?
Praise be to Allah, and peace and blessings be upon our master, the Messenger of Allah.
It is permissible for members of a household to pool their money together and gift the total amount to one individual among them so that he may offer the sacrifice (Udhiyah). In this case, the family members receive the reward for giving charity (Sadaqah), and the one performing the sacrifice includes them in the spiritual reward (Thawab).
Furthermore, slaughtering a single sheep (on one's own) is considered religously better than participating as one of seven people in the sacrifice of a cow or a camel. And Allah the Almighty knows best.
What is the ruling on ablution if vaginal discharge is expelled, and is it impure?
If these discharges exit from the external genitalia (apparent part of the vagina), they are not impure and do not invalidate ablution. If they exit from the internal part, they are impure and do invalidate ablution. If it is uncertain whether they are from the internal or external part, they are not impure and do not invalidate ablution.
The apparent part is what becomes visible when sitting, and what the husband's penis reaches during intercourse is considered part of the apparent. The internal part is what is beyond that. And Allah the Almighty knows best.
What is the ruling of Islamic Law on the "wheel of fortune"?
All praise is due to Allah, and peace and blessings be upon our master, the Messenger of Allah ﷺ.
If entry into the contest is free of charge, meaning it is not paid for, and a company offers it to a customer so that he may enter a prize draw, then there is no objection or sin in it. In that case, it is considered a gift from the merchant. This is what appears in Iftaa Board Resolution No.
3/2010. And Allah, the Exalted, knows best.
What are the Sharia consequences when the sacrificial time for the uḍḥiyyah comes to an end?
In the Name of Allah, and may peace and blessings be upon our Master, the Messenger of Allah.
If the sun sets on the final day of Tashriq (the 13th of Dhu al-Hijjah) and the Udhiyah (sacrificial animal) has not yet been slaughtered, its designated time has expired. Should a person slaughter it after this point, it will not be counted as an Udhiyah.
However, if the sacrifice was a vowed one (Mandhurah), they are strictly obligated to slaughter it as a makeup act (Qada’), and its meat must be distributed entirely according to the rules governing vowed sacrifices.
It is stated in Bushra al-Karim (p. 702): "If one slaughters after sunset on the final day [of Tashriq]... it does not count as an Udhiyah, unless it was a vowed sacrifice, in which case it is fulfilled as a makeup act (Qada’)." And Allah the Almighty Knows Best.