What is the ruling on delaying Zakat al-Fitr until after Eid day?
It is forbidden to delay Zakat al-Fitr beyond the sunset of Eid day. If someone delays it past Eid day without a valid excuse, they have committed a sin and must immediately make up for it because their obligation remains unfulfilled, and they must clear their responsibility.
I hired a private tutor for my son through an academy that sends teachers [to families] and takes a percentage [of their pay]. At the start of the [new] school year, I arranged directly with that same teacher, without the academy's knowledge. What is the ruling on this?
All praise is due to Allah, and peace and blessings be upon our master, the Messenger of Allah ﷺ.
The ruling on this matter depends on knowing the specific terms of the agreement and contract concluded with the academy. If the agreement stipulates that no arrangement may be made with any of the students except through the academy itself, then it is not permissible for you to breach the terms of this contract, based on the words of our master, the Messenger of Allah ﷺ: "Muslims are bound by their conditions." (Related by al-Bukhārī)
However, if the agreement pertains only to teaching a specific subject, and the agreement concludes once that subject is finished, then there is no objection to arranging with the teacher to teach other subjects after the contract period has ended, outside of the academy.
Whatever the case maybe, the teacher must uphold the terms of his contract with the academy. And Allah, the Exalted, knows best.
What is the ruling of Islamic Law on the "wheel of fortune"?
All praise is due to Allah, and peace and blessings be upon our master, the Messenger of Allah ﷺ.
If entry into the contest is free of charge, meaning it is not paid for, and a company offers it to a customer so that he may enter a prize draw, then there is no objection or sin in it. In that case, it is considered a gift from the merchant. This is what appears in Iftaa Board Resolution No.
3/2010. And Allah, the Exalted, knows best.
Is it permissible for a woman to offer the obligatory prayer after Adhaan (call for prayer), and before Iqamah (The announcement that the prayer is about to begin) in the mosque?
Yes, it is permissible for a woman to offer the obligatory prayer immediately after the Adhan and before the Iqamah in the mosque. And Allah Knows Best.