What is the ruling on a suitor (khāṭib) going out alone with his fiancée before the marriage contract is concluded?
It is unlawful for a suitor, prior to the marriage contract , to do anything that would be unlawful for any non-maḥram man — including touching his fiancée, being secluded with her (khalwah), or seeing her without her complete sharī‘ah-compliant covering — even after the recitation of al-Fātiḥah (This is a cultural custom to seek Allah's blessing (barakah) and mark mutual consent) and the family's approval [of the engagement]. This is because the engagement, without the formal marriage contract, does not render unlawful matters permissible. And Allah, the Exalted, knows best.
What is the ruling on swearing a false oath by the Holy Quran?
Swearing a false oath by the Holy Quran dips the oath-taker in Hellfire, and one who had done so should turn to Allah in repentance, seek His forgiveness, give back rights to whom they belong, and pay the oath expiation.
A woman became pure [from menstruation] before Fajr, but did not perform ghusl until after sunrise — what is the ruling on her fast?
All praise is due to Allah, and peace and blessings be upon our master, the Messenger of Allah ﷺ.
Her fast is valid, since ghusl (ritual bathing) is not a condition for the validity of the fast, but rather for the validity of the prayer. However, she is sinful for delaying the Fajr prayer beyond its designated time without a valid excuse.
It is known that the time for Fajr prayer ends at sunrise. Nevertheless, she must still perform ghusl, and make up the Fajr prayer. And Allah, the Exalted, knows best.
What is the ruling of Islamic Law on the "wheel of fortune"?
All praise is due to Allah, and peace and blessings be upon our master, the Messenger of Allah ﷺ.
If entry into the contest is free of charge, meaning it is not paid for, and a company offers it to a customer so that he may enter a prize draw, then there is no objection or sin in it. In that case, it is considered a gift from the merchant. This is what appears in Iftaa Board Resolution No.
3/2010. And Allah, the Exalted, knows best.