Is it permissible for a wife to boycott (not to attend to his different needs) her husband?
It isn`t permissible for the woman to boycott her husband unless he is the reason behind that, and it is recommended that both spouses seek the advice of righteous people to make reconciliation.
For some time I have been searching for a guiding shaykh to teach me the spiritual path (*sulūk*) and the Islamic sciences, but I have not found one. What should I do?
All praise is due to Allah, and peace and blessings be upon our master, the Messenger of Allah.
There is abundant good in this Ummah, and the scholars who guide and nurture are never cut off. The student of knowledge should strive in seeking them out, ask diligently after them, and draw from their learning.
As for one who cannot find a guiding and nurturing shaykh, he should send abundant prayers and peace upon our master the Prophet (peace and blessings be upon him), while keeping constantly to dhikr and worship and abstaining from the forbidden. For that will bring him to his goal in traveling toward Allah the Exalted. Imam Muḥammad al-Sanūsī (may Allah have mercy on him) said: “I have seen it said by some of the imams of Sufism that whoever lacks shaykhs of spiritual training (shuyūkh al-tarbiyah) should increase his invocation of blessings upon the Prophet (peace and blessings be upon him), for by it he will reach his goal.”
The scholar Aḥmad Zarrūq al-Mālikī (may Allah have mercy on him) said in Qawāʿid al-Taṣawwuf (p. 86), rule no. 114: “Dhikr is the decree of sainthood (manshūr al-wilāyah). Whoever is given dhikr has been given the decree. Our shaykh Abū al-ʿAbbās al-Ḥaḍramī (may Allah be pleased with him) said: ‘Keep constantly to dhikr and abundant blessings upon the Messenger of Allah (peace and blessings be upon him), for it is a ladder, an ascent, and a path to Allah the Exalted when the seeker does not meet a guiding shaykh.’” And Allah Almighty knows best.
Does the 'aqīqah count as valid if it is slaughtered before the seventh day from the birth?
All praise is due to Allah, and may peace and blessings be upon our Master, the Messenger of Allah.
The time during which it becomes permissible to slaughter the 'aqīqah begins from the moment the newborn is fully delivered from its mother's womb.
If the animal is slaughtered prior to the birth, it does not count as an 'aqīqah — it is simply considered an ordinary sheep slaughtered for its meat.
And Allah Almighty knows best.
Is fasting obligatory for a child?
Fasting is not obligatory for a child until they reach puberty. Puberty is determined by well-known signs, the most common of which are: nocturnal emission (for both males and females), menstruation (for females), or reaching the age of fifteen lunar years.
A guardian must instruct their children to fast once they reach the age of discernment, which is around seven years old, if they are capable of fasting.