If a woman becomes pure from menstruation shortly after Fajr in Ramadan, what is required of her?
If a woman becomes pure (from menstrual period) after Fajr, even shortly after, it is recommended (but not obligatory) for her to refrain from eating and drinking for the rest of the day. However, she must make up for that day after Ramadan.
She will be rewarded for both refraining from eating (imsak) and making up the fast (qada) since she was menstruating for part of the day.
What is the ruling on performing Tarawih in sets of four rak‘ahs with only one Tasleem?
It is not permissible to combine more than two rak‘ahs with a single Tasleem in Tarawih prayer. Whoever does so, their prayer is invalid. Shaykh al-Islam Imam Muhammad al-Ramli (may Allah have mercy on him) stated: "If a person prays four rak‘ahs of the Tarawih prayer with a single Tasleem, it is not valid if they did so intentionally and with knowledge [of the prohibition]. Otherwise, it becomes an 'absolute voluntary prayer' (nafl mutlaq); because it is contrary to what has been prescribed." [Nihayat al-Muhtaj, Vol.2/P.127].
Does the 'aqīqah count as valid if it is slaughtered before the seventh day from the birth?
All praise is due to Allah, and may peace and blessings be upon our Master, the Messenger of Allah.
The time during which it becomes permissible to slaughter the 'aqīqah begins from the moment the newborn is fully delivered from its mother's womb.
If the animal is slaughtered prior to the birth, it does not count as an 'aqīqah — it is simply considered an ordinary sheep slaughtered for its meat.
And Allah Almighty knows best.
What is the ruling of Islamic Law on the "wheel of fortune"?
All praise is due to Allah, and peace and blessings be upon our master, the Messenger of Allah ﷺ.
If entry into the contest is free of charge, meaning it is not paid for, and a company offers it to a customer so that he may enter a prize draw, then there is no objection or sin in it. In that case, it is considered a gift from the merchant. This is what appears in Iftaa Board Resolution No.
3/2010. And Allah, the Exalted, knows best.